Čista narava / Feng Shui

Vzdrževalci kopališča Laguna dnevno skrbijo za zelenico, redno obrezujejo travo, da je primerne višine, in jo v tistih nočeh, ko so temperature nadpovprečno visoke, dodatno zalivajo. Posebno skrb namenjajo čiščenju vseh površin, obbazenskih in travnatih, tako da vsako jutro v najlepši podobi pričakajo obiskovalce. Skrbimo tudi za vse sanitarije, tuše, garderobe, koše za smeti, tako da jih vsako uro očistimo. Pred kopalno sezono posebna strokovna služba pravilno obreže vsa drevesa, kar pomeni, da odrežejo odmrle veje, ki bi lahko poškodovale obiskovalce. Celotno osebje Lagune preko celega leta skrbi za ptice na kopališču s tem, da jim nastavlja hrano v ptičje hišice, skrbimo tudi za veverice in ostale obiskovalce živalskih vrst.

Kopališče Laguna je zgrajeno po načelih Feng shui-ja. Vsak izmed elementov predstavlja točno določen tip energije in tudi pripada določeni smeri. Ponazarjajo ga tako barve kot oblike ter materiali. Vseh pet elementov je med seboj povezanih. S pravilno uporabo enega, včasih pa tudi več različnih elementov, pripomoremo k ravnovesju določenega področja.

Feng shui je veščina o urejanju prostora, da bo le-ta v harmoniji z zakonitostmi, ki upravljajo z vesoljem. Feng Shui mojstri so jih odkrili s svojimi posebnimi darili občutenja Qi energij v okolju. Te so znane samo njim in so v življenju dokazane ter preverjene, torej so avtentične, saj so zelo resnične. Feng Shui je umetnost obvladati nezaželene energije v določenem prostoru in omogočiti dobavo dobrih Qi energij, ki zaigrajo na »človeško struno«. Zagotovijo vsem, da so v harmoniji s seboj in s prostorom, ki dobi vlogo dobavitelja zdravilne in pozitivne Qi energije.

Kadar si ne moremo z logiko razložiti situacije ali nekega stanja, je napočil čas, ko nastopi Feng Shui. Znanost po diagnostični intuiciji govori o dobrem Feng Shui, ko so elementi skladni z zakonitostmi v naravi.

FENG SHUI

OGENJ – Element ognja predstavljajo luči, ogenj, sveče, sonce, rdeča in močna oranžna barva ter trikotne in koničaste oblike ter usnje. Element ognja ponazarja tip energije usmerjene navzgor.

LES – Element lesa predstavlja zelena in svetlo modra barva. Oblika je pravokotnik, vzorec je črtast. Za element lesa je značilna rastoča oblika energije.

VODA – Element vode najbolj ponazarja voda sama (fontana, akvarij, bazen, ribnik), lahko pa tudi slike z vodnimi motivi (jezero, slap, potok) ter vijugaste linije in črna ter temno modra barva. Pri elementu vode energija deluje navzdol.

METAL – Element metala predstavljajo vsi kovinski izdelki, TV in radioakustika, zlat ali srebrn nakit ter vse kovinske barve; okrogla oblika in pike. Ponazarja ga tip navznoter usmerjene energije.

ZEMLJA – Element zemlje predstavlja keramika, lončeni izdelki, porcelan, kristal, kamni, marmor, morske školjke,… Oblika je kvadrat, barve pa vsi zemeljski odtenki (vse rjave barve, rumena, marelična, zmerna oranžna). Energija, ki ponazarja element zemlje deluje vstran.