O fitnessu

Fitnes center SOKOLlaguna

Vaš prvi stik s fitnesom SOKOLlaguna na Ježici (Mestna ljubljanska plaža, Dunajska 270) bo moderna recepcija, kjer boste dobili vse potrebne informacije. Prijazno osebje vas bo seznanilo z našo ponudbo in vam obenem svetovalo pri odločitvi. Tu se boste vpisali in se lahko že kar takoj naročili na t. i. prvi predstavitveni trening z našimi fitnes vaditelji.

V prostore fitnesa vas bo popeljal strokovno usposobljen vaditelj. Le-ta vas bo ob prvem obisku seznanil s trenažerji in vam sestavil osnovni vadbeni načrt. Naučil vas bo, kako si sleherni trenažer pravilno nastavite: tako bo vaša vadba vedno varna in učinkovita. Kaj hitro boste opazili, da se, ob upoštevanju preprostih navodil, tega ni težko naučiti in navaditi. In ne pozabite, kadarkoli kasneje vam bo vaditelj z veseljem svetoval in vam pomagal pri sami vadbi.

Je največji izmed Sokolovih fitnesov, saj vadbeni prostor meri 450 m² Visoki stropi in pogled na bazenski sklop dajeta fitnesu še dodatno prednost pred ostalimi, saj je fitnes zato svež in svetel. Sam fitnes je smiselno razdeljen na pet različnih, pa vendar prepletajočih se, vadbenih sklopov:

Kardio trenažerji

Trening v fitnesu se začne na kardio trenažerjih. S tako vadbo se ogrejemo in tako telo pripravimo na izzive, ki bodo tej vadbi sledili. S kardio napravami pa treniramo tudi našo najpomembnejšo mišico – srce!

Redna aerobna vadba, ki se na takih napravah izvaja, bo ugodno vplivala na naš srčno-žilni in dihalni sistem, pa bodisi to posnemanje vzpenjanja po stopnicah na steperju ali teka na smučeh na eliptikih, bodisi tek na tekaški stezi ali kolesarjenje na različnih tipih stacionarnih koles.

Vsa kardio linija, s katero se boste srečali v našem centru, je zasnovana uporabniku prijazno in je preprosta za uporabo. V SOKOLlaguni boste našli 6 tekalnih stez, 4 eliptike, 4 steperje, 9 različnih koles, proizvajalcev LifeFitness in SportsArt. Na kardio vam ne bo treba več čakati. V sosednji dvorani vas čaka še 16 koles Spinner®-jev, ki so namenjeni skupinski vadbi ali vašemu naprednemu kardio treningu.

Izotonični trenažerji

Ti so osnova vsakega modernega fitnes centra. Njihov „spekter“ namenskosti je širok: vsak športni trening se na njih začne – z njimi krepimo moč in s tem zavedanje našega telesa ter pripravimo mišice na zahtevnejše trenažne procese. Pridoma jih boste uporabljali za dosego vaših osebnih ciljev, ne glede na to, ali želite preoblikovati svoje telo, ga tonizirati, ali pa bi se radi zlahkoma soočali z vsakodnevnimi opravili. In nenazadnje, izotonični trenažerji so še kako dobrodošli pri vsakršni fizioterapevtski obravnavi oz. rehabilitaciji po poškodbah, ki zahtevajo krepitev določenih mišičnih skupin.

V našem centru SOKOLlaguna boste našli preko 40 takšnih takšnih trenažerskih postaj; za vsako mišično skupino boste našli vsaj dva enaka trenažerja Najboljše iz linije Signature, najprestižnejše znamke LifeFitness, najfunkcionalnejše od proizvajalca TuffStuff-a in in izbrani predstavniki K-linije, slovenskega proizvajalca SOKOLgym, zaokrožujejo popolno celoto. Vsak trenažer je namenjen krepitvi posamezne mišične skupine. Visoka kakovost opreme, odlična biomehanska funkcionalnost, priročnost in udobnost, varnost in učinkovitost, so kriteriji, ki so narekovali postavitev najsodobnejšega fitnes centra.

Proste uteži

Ko bodo vaše mišice že nekoliko navajene na premagovanje bremen, se boste z veseljem lotili še prostih uteži. V tem delu fitnesa boste našli tisto, kar daje srž vsaki tovrstni telovadnici:

Posebna pozornost velja drogovom oz. osem, ki so vsa, brez izjeme izdelana po principu olimpijskih osi. To pomeni, da je zunanji del droga, torej tisti del, na katerega nalagamo diske, vrtljiv. S tem omilimo stres v zapestjih, ki se pojavlja med premagovanjem bremen, in se posledično izognemo morebitnim poškodbam, zaradi stalnih napetosti v že tako obremenjenih sklepih.

Vaje, ki jih lahko izvajate s prostimi utežmi, so tako raznolike in številčne, da se se jih zlepa ne boste naveličali. Iz treninga v trening boste spoznavali nove in drugačne, ki vas bodo pozitivno izzivale.

Prostor za funkcionalni trening in raztezanje

V vsak vadbeni proces je smotrno umestiti tudi vaje za raztezanje. V fitnesu je temu namenjem poseben kotiček, ki ga zaokrožujejo vadbene blazine in stojali za raztezanje.

Prav je, da so naše mišice tonizirane in močne, a naj bodo tudi pravilno raztegnjene, saj le tako ohranjajo svojo funkcionalnost

Posebnost centra pa je tudi prostor, ki je namenjen funkcionalnemu treningu, pri čemer velja najprej izpostaviti stojalo s TRX-i, rekviziti za popoln trening. Dopolnjujejo ga ravnotežne deske, Bosu, FlowIn, proprioceptivne blazine in elastike. Samo za sladokusce!

Po vadbi

Da pa boste trening zaključili s piko na i, si v našem baru privoščite proteinski šejk. Namreč še kako pomebno je, da našemu telesu po vadbi zagotovimo pomembna hranila. Kaj hitro pa boste tudi opazili, da se vadeči po treningih nasploh radi zadržijo v baru in v prijetni družbi sovadečih trening pravzaprav zaključijo ob pogovoru.

Lepo vabljeni v center, kjer vam ne bo zmanjkalo idej za trening!