Skrbimo za čisto vodo / Ocena primernosti kopalne vode za kopanje

Živimo v času, ko onesnaževanje rek, jezer in morij ne omogoča več brezskrbnega kopanja brez morebitnih posledic na zdravje. Prav zato se večina naših gostov odloča za obisk in kopanje na Laguni, saj so naši bazeni oskrbovani s kvalitetno čisto vodo.

Upravljalci mestne plaže Laguna smo med vsemi kriteriji postavili na prvo mesto čistočo vode. Naši strokovnjaki 24 ur na dan skrbijo za kvaliteto vode v bazenih. Pri tem uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, ki vsakodnevno prečiščujejo vodo skozi velike filtrirne sisteme, ki izločajo vso nečistočo.

Zavedamo se, da je prav čistoča vode glavni kriterij kvalitete našega javnega kopališča. Naši obiskovalci si seveda želijo nadpovprečnih higienskih standardov, zato je pretežen del vstopnine namenjen prav zagotavljanju neoporečnosti in kvaliteti vode.

Vsi obiskovalci, ki si bodo želeli ogledati našo tehnologijo, jim bomo omogočili tudi predstavitveni ogled.

V letu 2010 smo investirali v unikaten in pilotski primer ekološko solarnega ogrevanja bazenske vode, ki omogoča, da se voda ekološko segreva na strehi naše športno-prireditvene dvorane, brez da bi pri tem obremenjevala okolje.

Temperatura vode:
Otroški bazen: 28°C
Riviera bazen: 27°C
Fontana bazen 24°C
Tako lahko ob sončnih dneh sistem samodejno segreje vodo v bazenu Riviera do 30°C.
Za vse bazene uporabljamo izključno vodo iz lastne vrtine, ki obstaja še iz časov prvega kopališča iz leta 1930.
Vsi izvidi vode so na razpolago pri vhodu v Laguno mestno plažo, prav tako pa jih objavljamo na naši spletni strani.

Na kopališču Laguna Ljubljana mestna plaža, GPL – Laguna rekreacijski center, d.o.o., Dunajska 270, Ljubljana, Inštitut za varovanje zdravja RS, Trubarjeva 2, 1000 Ljubljana, redno odvzema vzorce pitne in kopalne vode. Po mnenju Inštituta za varovanje zdravja RS je kopalna voda v otroškem bazenu in v bazenih Riviera ter Fontana PRIMERNA ZA KOPANJE.

Oceno primernosti kopalne vode za kopanje lahko dobite na blagajni Laguna Ljubljana mestna plaža.